31. desember 2012

Tallknusing av strikkeåret 2012 - et skryteinnlegg

IMG_4074

Årskavalkader er årviss tradisjon på denne bloggen, med 2008, 2009, 2010, 2011 -statistikken blogget tidligere år.  Jeg er og blir en statistikknerd. Jeg VET jeg strikker mye, men det er noe med å se hele året samlet, da går det opp hvor omfattende det blir. Og joda, hadde jeg feks trent/ryddet/malt/tatt videreutdanning/gått tur istedet, så hadde jeg kanskje blitt tynnere/ryddigere/nymalt/smartere/sprettrumpete, men i det minste kan ikke ungene  og jeg si at vi fryser.

I korte trekk:
24 km garn strikket opp,
noe som veide 9055 gram
fordelt på 85 prosjekter.

Hoho!
Gjett hva jeg gjør på fritiden?

24 km er avstanden mellom Oslo S og Asker stasjon, i fjor kom jeg fra Oslo S til Kjeller (21 km). Hva som har gitt meg mer strikketid er uvisst, men muligens at kveldene er mine, og ikke endeløse sitte-i-mørket-og-vente-på-at-noen-skal-sovne-kvelder. Lang pendlevei og mye overtid på jobb; jeg tror vi bare konkluderer med at jeg strikker tålig raskt.


balansen

Garnbalansen: antall kilo garn på Y-aksen.

Jeg hadde som forsett å redusere litt garnlager i år, og brukte strikkenotisboka mi til å sirlig notere inn alt som gikk inn og ut i regnskapet, sånn at litt gammeldags flauhet om overvettig og uplanlagt innkjøp av garn kunne lyse mot meg hver gang jeg tenkte å stikke innom en garnbutikk. Det funket ... eh.... i starten.

9,055 kilo brukt opp mot 9,7 kg kjøpt/fått gir en differanse på 0,64 kilo, ikke verst. Og takket være SFO, så forsvant nærmere 3 kilo dit, så jeg ligger da 3,64 kilo i minus i år. Unnskyld til alle foreldre som har barn der, dorullnissene kommer til å ha gusjegrønt hår i mohair fra mitt gamle lager.


mottagere

Hvem strikker du til?

Jeg kan ennå melde at jeg strikker mye til barna, men 8 ting (2 gensere/jakker, resten småplukk) til meg selv er bra. Særlig siden jeg vet at det brukes masse. Mannen i huset må tilbake til 2009 for å finne noe strikket, noe som strengt tatt er selvforskyldt, siden han (gisp!) ikke bruker votter, lue eller sokker i ull.

Godt fornøyd med å ha gitt strikkede julegaver, bursdagsgaver, avslutning i barnehagegaver og barselgaver, hjemmestrikk er gull i gaver. Håpet er i 2013 å strikke litt småplukk til barnas venners bursdager, selv om prompeputer er fremdeles mest poppis.

type prosjekter

Hva strikker du?

Jeg strikker fordi jeg har lyst og noen ting fordi det mangler i kommoden; så tilbehør har vært det store i 2012. Fem prematurluer og elleve par votter i avskjedsgave i barnehagen drar også snittet opp.Uansett hvor mange votter vi har, så ligger de på skolen/SFO/barnehagen/jobben når jeg trenger dem. Endelig har frøkna snart vokst seg ut av genserne sine, så jeg får sjanse til å strikke flere, det var stort sett broremann som fikk gensere i år. Stort sett i rødt. 


Og igjen; det vaset mitt om at jeg ikke liker å strikke to like ting, derfor strikker jeg lite sokker og votter; pøh! Statistikken taler imot. På tide å innrømme det, sokker og votter er kjekt.

2013 blir trolig mer barnegensere, babyjakker og babytepper. Tepper er ikke lenger så skummelt stort og kjedelig. Se opp for tepper i 2013! Og en herregenser burde bli med.

fargeoversikt

Fargebruken i 2012

Til å hete naturfarge-Merete på videregående, er det mistenkelig lite oransje, brunt og grønt tilstede.
Anti-rosa-Merete har også slitt litt med imaget sitt; noe som skyldes en treåring med overtalelseevner.
Rødt holder seg stabilt høyt, takket være seksåringen som helst vil ha det rødt rundt seg og på seg.
2012 var også regnbueåret. Fikk litt dilla.
GULL har sneket seg med i år. All skyld legges på treåring.

Bloggen i 2012:
I august passerte bloggen en halv million treff. , og ved årets slutt er tallet 685 000 besøk, og i år ble det
126 blogginnlegg. Utrolig! Takk til hver enkelt som bidrar! Både med kommentarer og med besøk, følger på facebook eller dumper innom.

Uten deg, ingen blogg.

I sommer fikk jeg gleden av å være anbefalt blogg i Kreativ Strik,
og lokalavisen i hjembyen hadde også en liten reportasje.
Pickles har dratt igang inspirasjonsstafett, og jeg fikk starte ballet.
Og jeg fikk gleden av å gi bort strikkebøker etter kontakt fra to forlag.
Stor stas for en skarve strikkeblogger.




Årets kåringer:
Strikkeåret 2012


Årets voksenstrikk; lang jakke til meg selv. Den er på omtrent hele tiden. Yay for ensfarget plagg i strukturstrikk, selv om det er en tålmodighetsprøve.

Årets barnestrikk: Heldress i regnbueutgave. Restegarn kan også se planlagt ut. Evt ensfarget Nova med monsterlomme.

Årets barnestrikk (fra ungenes synspunkt) Vulkanlua og allefargerlua. De brukes omtrent daglig om det ikke er for kaldt.

Årets garn: Kauni. Regnbuer er morsomme, og vakre. 

Beste modifisering: sjalet camomille som barnejakke. Veldig fornøyd med hvordan den ble i komposisjon og fargebruk.

Årets overraskelse: at paljetter, gull og fjas har tatt mer plass. Og at det ble strikket en Skappel allikevel, tross løfter om motsatt.

Årets flopp: Gult og jeg er visst ikke sååå gode venner allikevel. Selv om vi brevveksler.

Årets teknikk: magic loop og jeg er blitt bestiser. Rundpinnene mine fryder seg, strømpepinnene er lei seg.

Årets dings: Garnet fikk eget garnskap! Oversikt og ryddighet, her kommer jeg!


 


Hva tror du 2013 kommer til å bringe?
Forhåpntligvis ikke barn som synes fleece er bedre enn ull. Da må jeg finne meg en annen hobby.
En vakker dag skal jeg lære meg patentstrikk og dobbelstrikk, kanskje i 2013?
Og kanskje sirkulere litt mer i garnlageret, sånn at ikke bare nykjøpt garn blir brukt, men årgangsgarnet får en ny vår.

Tusen takk for massevis av oppmerksomhet og kommentarer! Det driver bloggen videre. Hvor vi skal, vet jeg ikke helt, men moro er det på veien.


30. desember 2012

Stor, større, størst

030

Jeg har hatt rolig, bedagelig strikk på en enkel angoragenser til meg selv i romjula, det perfekte tilbehør til Store forventninger og andre julefilmer. Litt lemfeldig omgang med strikkefasthet og maskeantall har det og vært, det har vært litt sånn zenstrikk med tomt hode etter kaosdesember.  Så bedagelig har det vært at jeg ikke gadd å ta den på underveis (sånn fra toppenstrikk kan jo prøves på) men tilslutt tenkte jeg kunne kikke litt på hvor stor den ble, sånn ca når hele bolen var ferdig.

Stor.

Veldig stor.

Da er det praktisk å ikke ha festet ender underveis, og bare kan dra ut pinnene og feste tråden til nøsteapparatet. Fire sekunder senere har du garnnøster igjen. Godt Game of Thrones starter snart.

28. desember 2012

Nautisk jul

009

Svoger har masse tid på sjøen der han farter rundt mellom øyene lenger nord enn oss. Og synes det er helt supert å kunne kjøre ribb til jobb. Da er vel maritime votter passende til jul?

012

Mønsteret er laget av Jorid Linvik, og hun har mange detaljerte, gode mønstre på siden sin. Anbefales på det varmeste! Godt forklart, og enkle å følge er de og.

 Selburosa viser vei i kompasset, og babord og styrbord er markert.  Kjekt for de babord/styrbordforvirrede av oss. Selv sliter jeg med høyre/venstre selv som trettifemåring, må ta en liten kunstpause og klemme på høyrehånda si hver gang det spørres om retningen. God på veiforklaring? Ikke denne dama! Kjørte feil vei på oppkjøringen og.

Kjære Mandal Biltilsynsansatt for søtten år siden; jeg tok feil vei i Tregdekrysset, og fikk da superlett løype uten andre biler. Det var ikke du som sa feil, selv om du trodde det. Lurte deg, gitt.

013

 På baksiden er det riktige lanternefarger, sånn om du skulle være i uvisse om hva som var rødt og grønt i merkingen. Jeg syntes tre striper i vrangborden var penest, men dermed degraderte jeg visst svogern, fire striper og rombe er kapteinsmerking, tre striper kan titulere seg med overstyrmann. Jaja. Details, schmitails.

007

Seksåringen poserer med mannevottene, og fryder seg over faktumet at han en gang kommer til å få så store never. Og moren lurer litt på når han vokser forbi meg i høyden, det var hardt da brødrene mine gjorde det, men da følte jeg meg ikke gammel i det minste.

Og lua er vulkanlua hans, høyt elsket.

008

Treåringen ville posere også. I camomillesjalet mitt, og oransje votter.

Igår kom snøen, forresten. Så vi fikk hvit jul, ikke bare grønn.

Faktaboksen:
110 gram totalt med Dale Heilo i marineblått og hvitt, det gikk mest av blåfargen.
Pinne 3 (jeg er slappfiskstrikker) og det gav HERREvotter. Store mannehender. Tynnere garn og pinner kan gi damevotter.

Og strengt tatt skulle disse strikkes ferdig forrige jul. Men desember er som alltid travel i min jobb, så disse ble ferdig denne desemberen istedet. Så kunne jeg lure litt på hvorfor jeg lot dem ligge et års tid før jeg brukte en kveld og strikket ferdig babord vott? Men det er jo jul hver år.

27. desember 2012

Ride, ride ranke med varme hender

020

Kanskje ingen overraskelse at det havnet strikkegaver under juletrærne i år?
Tross travel desember og Postens sendefrister, så ble det tid til noen få strikkegaver denne gangen.

Først ute er ridevotter til svigerinnen som har fått gleden av å gjenoppta ridning. Rideutstyr har jeg lite peiling på, siden min eneste befatning med ridning er lynkurs i ridning i utdrikninglaget mitt, der hesten etter tre sekunder forsto at denne rytteren ikke bestemte særlig, og dermed stakk av til naboenga med fristende gress. Ikke noe elegant over en gråblek rytter som klamrer seg til salen, og trygler hesten til å slutte tygge.

Men altså; ridevotter? Hva er det?
Det lille jeg fikk med meg sammen med hesten var at du holder tømmene med et spesielt grep som gjør at det er praktisk å ha tommel og lillefinger fri. Altså strikkes votten med hybel til lillefinger, og de tre midterste fingrene bor sammen i hovedhuset som vanlig. Og praktisk, for det er kaldt på hendene når man rir.Andre fine gaver til hesteinteresserte kan være tynn hjelmlue eller hals til under hjelmen og laaaaange knestrømper til ridestøvlene.

017

Aha!
Du har ikke strikket to tomler med feil, altså?

Niks.


022

Og sånn at det skulle være overtydelig hva slags votter dette er; litt perler med tekst. For all del, jeg kunne skrevet tekst i kortet, men når var det bokstavperler tilgjengelig, og et lite pyntebehov på ellers rolige votter og det plutselig fristet med slagord på vottene, tja, da MÅTTE det jo perler på. (Det er lov å sprette dem av, Julie)

Skulle du være ute etter et mønster på ridevotter, så har Järbo et gratismønster på siden sin, og jeg brukte PT2 med dobbel tråd og pinne 4,5 mm for å få strikkefastheten i mønsteret. 1,5 nøste med PT2 gikk med til damestørrelsen.  Mest overrasket er jeg at det er mønster til hele hestefamilien, fra 2år og oppover.

God jul! Dette blir nok en aktiv blogg i romjula, siden ting kan avsløres nå.

25. desember 2012

Bling!

008

Yay! Jeg er på Picklesbloggen idag!

Utfordringen fra Pickles kom- vil du lage noe som er inspirert av oss? Frie tøyler!

Og det hadde jeg lyst til! Heia tøffe jenter som starter nettbutikk og har en imponerende mønstermengde på bloggen sin. Det har vært lite Pickles på bloggen her, men begge bøkene står i hylla, og bloggen følges.

I idemyldringen som fulgte, så falt blikket på treåringens favorittutkledningsduppeditt; glitterskoene!

001

Og fra der var veien kort til ideen om noen skikkelig oppblingete hansker med rosa neglelakk, armbånd og ring på, og da fristet det å lage et helt sett med hals med "gullsmykke" i daisymasker og lue med gulldusk og en enkel daisyrad på fronten.

Så vi presenterer: Lekeplass-sett med BLING! Varmt og gull og glamour i en kombo.

 042

Gulltråd er ikke så mykt og godt, så jeg brukte det mest som effekt, der det ikke irriterer så mye.
Ytterst på halsen funker fint, for der er det genser under, som daisyrad på lua for der er den dobbel og ikke kommer på panna, og en tynn rad som armbånd på hanskene, en daisyrad på den ene votten, og sydd som kjedesting som klokkereim. Og som dusk på toppen av lua.


003

Neglelakk på fingertuppene får du ved å strikke de tre siste omgangene før felling med ønsket neglelakkfarge. (For lys farge blir fort skittent, husk det er sandkassevotter også...)  Og knappeglasset har garantert en kul knapp til å ha som ring.

047

Jeg strikket halsen litt kortere enn i oppskriften (7 rader daisymasker istedet for 10)  for å slippe å få sendt mer garn, men den er varm og god allikevel.

035

For å få daisymaskene rett vei, så snudde jeg innsiden ut når jeg hadde strikket ferdig ribbestrikken. Da vender daisymaskene utover.

Og jeg tror jommen disse hanskene  hadde gjort seg som monstervotter også! Hva med grønne med sorte negler? Og sugekopper brodert som sirkler på?

Faktaboksen;
Jeg brukte lekeplass-settet som utgangspunkt.
Hele settet til en treåring bruker 3 nøster Pickles Extra Fine Merino i rødlig burgunder (farge 27, rød plomme) og 1 nøste med knallrosa (farge 19,Flirt) og et halvt nøste med Bling i gull.
Hanskene strikkes i enkel tråd, og resten av settet i dobbel tråd.


23. desember 2012

Ribbe som i ribbestrikk

022

Siste tråd festet på julegavebukse i går kveld, og den snikende mistanken om at buksa er for lang, så i morges fikk jeg lurt frøkna til å teste julegavebuksa til kusinen, siden de er sånn ca i samme klesstørrelse. Og ribbebukser er noen luringer, de ser eviglange ut i beina (og føles sånn underveis) men når du tar dem på, så trekker de seg oppover, så om du hører på den stemmen som sier at de er altfor lange og du kan slippe unna nå, drit i mønsteret, så ikke hør på akkurat den stemmen. De skal være laaaaaange.

Og så puster man lettet ut, for å bruke lillejulaften til å strikke backup, niks, det frister ikke.

011

Når buksa allikevel var på, så ble det bloggebilder også! Bonus!
Og siden toåringer ikke leser bloggen min (men mammaene gjør, ups) så kan den vel trygt blogges? Jeg gleder meg til å lese strikkeblogger i romjula, det er flust av hemmeligheter i desember!

Det å få en julegiret treåring til å stå stille er ikke på topp-ti-lista av ting jeg gidder gjøre idag, istedet kan man glede seg over at ribbebukser tåler action.


028

Sånn kan man få buksene til å ligge stille; uten treåring inni.

Stripestrikk går raskt unna, svart og oransje ble slengt i miksen for å sprite opp stripene. 220 gram Smart gikk med, og av det litt over ett nøste grått, resten petrol og noen meter svart og oransje.

Sandnesgarn har gratismønster på nettsiden sin, en i glattstrikk og en i ribbestrikk.
Takk til sandnesgarn som har begynt å legge ut endel gratisoppskrifter på nettsiden sin.

Str 4 år passer fint til en som bruker 92-98 i klær og oppover. 220 gram Smart, og pinne 3,5 og en buksestrikk til linningen, og så har du bukse.

Eneste problemet med denne var at den var så kjekk at treåringen burde hatt en. Og seksåringen. Og trettifemåringen. Jeg gjetter på buksestrikking i januar?

God jul til deg som er innom! Rolig jul ligger fremfor oss; sånn bortsett fra litt stressejobbedager i nyttårshelga, så skal vi hygge oss med familie og grønn jul. Og så kommer det nok bloggeras i romjula når alle hemmeligheter avsløres.

GOD JUL!

17. desember 2012

Varmt og grafisk

014

Interiørbloggene har dilla på grafisk for tiden, og jeg er heller ikke noe unntak, svart og hvitt i enkle mønstre er stilig. Mulig man kan diskutere hvor snasent hvitt er til gusten vinterhud, men min gustne vinterhud har til gode å kle noe som helst (og synes ikke i mørketida), så jeg fortsetter min grafiske tilbehørskjærlighet.

Jeg ramlet over denne kule halsen fra Purl Bee for noen dager siden, og de hadde den i julefarger/sukkertøystangfarger, og jeg fikk innmari lyst på den i svarthvitt.

Veldig enkel strikk, 1 omgang rett med farge 1, 1 omgang vrang med farge 2. Vips, fin grafisk effekt.

012

Tjukt garn som Eskimo egner seg godt, og på null komma svisj har du instant varme til halsen.
Ting som strikkes på pinne 9 kan jo ikke strikkes seint, og plutselig har du brukt opp 1,5 nøste av hver farge, og fiks-ferdig hals.

Nesten som sånn bakeblanding; just add water.

015

Og fin effekt når du drar i det og!

God innspurt mot jul! Travle jobbedager gjenstår før litt juleferie slår til, og jeg lurer litt på hva julestrikketøyet blir. Kanskje jeg er heldig og får fiberrelatert til høytiden?

15. desember 2012

Kan det bli for mye glasur?

019

Pepperkakebakingen gav et lynkurs i arealplanlegging og ressursutnyttelse, og slagordet LESS IS BORE på pynten.

067

Og vottene?

Kumquatorange ble forkastet av treåringen men bestilt til neste vottepar, og fullført med PINK, for det var jo på votten fra før, slo hun fast. Jeg tok poenget hennes, og var enig, kjekt med restevotter som ikke ser ut som lapskaus.

Anne på landet har kjekke oppskrifter lagt ut på bloggen sin, og her testet jeg ut helt enkle votter med tommelkile, praktiske votter som sitter godt på.

Og dommen?

Gode votter!

Det jeg må pirke litt på er at den minste størrelsen 2/4/6 år dekker et aldersspenn som har stor variasjon i håndstørrelse, så jeg hadde muligens brukt feks 28 masker istedet for 32 til treåringen min. (Feks brukt 28/30/32 masker til 2/4/6 år)  Og jeg måtte kutte to cm på lengden, for å ikke få dem for store. Til en seksåring hadde jeg kunne følge oppskriften uten endring.

Jeg er glad i å få et hint om strikkefasthet, men det er mest fordi jeg strikker såpass løst at jeg trenger å finne ut om jeg er på viddene eller ikke.

Men bortsett fra det; enkel, grei oppskrift, lett å følge, lett å finne garn til.

35 gram Peruvian highland wool gikk med, og garnlageret økte med 4 nøster siden jeg fant ut at jeg trengte vottegarnpåfyll. Restegarnforbannelsen slo til igjen, altså.

God kveld i stua! Nå skal jeg sloss litt med en skuldervarmer i pusegarn til frøknas juleantrekk. Vi får se hvem som vinner.

12. desember 2012

Inne i et rush

010

Å gå tom for garn er krise. Aiai! (Ingen fare hjemme, riktignok)
Særlig når man er på besøk, og må oppsøke nærmeste landhandel for å finne noe strikkebrukbart. Flaks for meg har flere og flere matbutikker skjønt at garn er like essensielt som brød og melk, så et lite utvalg av ymse garn hadde de plass til i et hjørne.

Valget falt på Frøya sokkegarn, muligens oppkalt etter Frøya på en dag hun sto opp og sminket seg i mørket. Med husmaling. Og siden det var ett nøste igjen, og kun yngste har nå føtter som ikke krever mer enn ett sokkegarnnøste, så ble hun mottager. Og varm på tærne blir hun, selv om jeg bommet ørlite med øyemålet når jeg skulle spe på med litt Sisu på toppen for å få sokkene litt lenger oppover ankelen.

Det er deilig å ha knekket sokkekoden. Før var sokkestrikk fysj og æsj og kjedelig, men hjemmestrikka sokker er det ullplagget jeg bruker desidert mest. Og da er hjemmestrikka bedre enn butikkstrikka. Og nå klarer jeg strikke dem etter minnet, siden jeg bruker tåoppoppskriften her som basis og måler underveis.

009

Et lite sokkerush ble det.

Først et par som julekalendergave på jobben, helt til jeg innså at de var så brede at de var herrestørrelse.Så mye for øyemål. Jeg tror den laseroperasjonen jeg har tenkt å ta på nyåret bør fremskyndes, gitt. Herrestørrelse i kalendergave er litt bortkastet på kvinnedominert arbeidsplass.

Herrestørrelsen ble forlenget og strikket ferdig, rekke opp er kjedelig. Og så donert til svigerfar som har stått og frosset i kjelleren mens han innredet kjellerrom og byttet vindu og bygget bad. Alt det for et par sokker. (Ok, vi sa takk også)

Damestørrelsen ble omsider ferdig etter å ha måttet en tur innom matbutikken igjen for å fylle på med garn. Spar her har fått inn Vikinggarn, og jeg tafset på Raggen, som var særs mykt. 70/30 med ull og nylon, så jeg gjetter på slitesterkt, men er litt usikker på nuppingen siden det er veldig mykt. Men jeg tror jommen jeg vil ha et par selv også, så mykt var det.

Før bildetaking og gjemt i julekalenderkassa; oppblinget med sølvbånd rundt magen, sånn at de ikke skulle se så trauste ut.


008

Ny vinkel på bildet avslører hvor desperat man er etter hvite bakgrunner og skarpt lys vinterstid.

Mørketid; bli ferdig snart! Hilsen bloggbildene og pendleren.

9. desember 2012

Er du gaaal?

038

Restevotter til datteren står på øverst på menyen.
Tydeligvis en populær rett, siden det støtt og stadig må serveres på nytt.
Det er singeltreff i ullskuffen hennes, iallefall fire votter har hengt opp etterlystplakat etter sin nærmeste allierte.

Jeg fant frem restene av mitt favorittvottegarn Peruvian Highland wool, og startet friskt med knallrosa og lilla. Det blå nøstet ble med for å kunne få nok garn til at hele hånda skulle få være varm, men ble plukket resolutt bort av datteren da hun oppdaget hvilke ugjerninger jeg var i ferd med å begå.

-Er du gaaaaal, mamma! Rosa og lilla er fin, men ikke den blå.

Sterke meninger om fargevalg har begynt å gjøre seg gjeldende. Så nytt garn er på vei fra Danmark. Påfyll av yndlingsvottegarn trengs allikevel, og jeg har flere fargekandiater på vei, hva med Kumquatorange? Eller Fuksia? Eller melert grå? (Joda, pink er med i pakken, sånn for sikkerhets skyld. Vottene trengs å bli ferdige, tross fargediskusjoner.)

7. desember 2012

Ordning och reda i garnverdenen

015

Jeg har hatt julaften på forhånd. Iallefall føles det slik da jeg i går kunne hente frem alt garnet som hadde bodd på ymse plasser i høst. Skapet er på plass, selv etter feilbestillingsfadesen i vår. (hvorfor måle takhøyden før du bestiller?)

Siste del av oppussingen i kjelleren er på plass, og det har frigjort ett rom til gjesterom, og  på det rommet plass til et stort Pax garderobeskap der jeg skulle få flytte inn alt stæsjet. Takk til svigerfar Øyvind som har pusset opp kjelleren, og som monterte skapet for meg. Luksus! Alle skulle hatt en nypensjonert handyman som flyttet inn noen måneder og pusset opp hobbyrom og gjesterom, og hentet og bringet barn i barnehage.

På toppen ble det plass til et lite stofflager, og hylle to bugner med knapper, sakser, sydupetitter, superlim og paljetter, perler og sytråd.  Pinnene bor fremdeles oppe i stua i pinnemappa si, for de er jo i bruk hele tiden. Noen som gjetter på om jeg er glad i koffertene fra søstrene Grene? Og metallbokser?


012

Alt garnet er sortert etter tykkelse og type, og fått plass i seks store plastkasser som sitter på glideskinner, slik at jeg kan ta med meg hele kassa opp om behovet for fargevurderinger i dagslys av alt garnet i den typen skulle være ett behov. Kassene har lokk om ønskelig, men med hull, så de er ikke møllsikre. Men til dags dato har ikke møll vært trøbbel her.

Dette er kassa merket "tynn".
Kassa er 1 meter bred, 58 cm lang og 16 cm i dybden. Plass til mye garn.
Strengt tatt skulle jeg veid beholdningen for å få hakeslepp over kiloene. Men nå var jeg mest opptatt av å få det samlet og organisert.

014

Endelig ble det sjanse til å ta frem Dymomerkeren!

Litt pussig merking av kassene; Tynn, alpakka, Bulky, Finull og gjengen, babyull, sportsgarn, superwash, sokkegarn og bomull.

018

Og det beste?

Lukker du døra, så er det ryddig.

Ikke sponset av IKEA (da hadde interiørbildene vært mye bedre, feks) men IKEA er et greit sted når du leter etter oppbevaringsløsninger. Og garderobeskap er kjekke stæsjskap.
Skapet er PAX Balstad (1 meter bredt og 201 cm høyt) og kassene heter Komplement.

2. desember 2012

And the winner is... trommehvirvel....

Tonje*** !  som er registrert med kommentar 22:44 29.november 2012.

Da kommer det bok i posten fra samlaget, så fort jeg får en mail tilbake fra deg om adressen den skal sendes til. Gratulerer!

Og til dere andre; tusen takk for deltagelsen! 205 ulike (noen doble siden blogspot lager ny side av kommentarfeltet hver gang man passerer hundre kommentarer), og det er innmari mange. Moro, moro!
Jeg rekker ikke ta turen om alle bloggene jeg fant via signaturene, men det er jommen en av de fine bieffektene med giborter; jeg får ENDA flere blogger å stikke innom. Hurra!